İş Bankası İnternet Bankacılığı Şifresi Nasıl Alınır? – Kredi, Banka ve Ekonomi Blogu

İş Bankası İnternet Bankacılığı Şifresi Nasıl Alınır?

Bankalar, teknolojinin faydalarından yararlanıp internet bankacılığına son birkaç yıl içinde tamamen geçiş sağladılar. İnternet bankacılığı artık bankaya gitmeye gerek duymadan birçok işlemi yapabildiğimiz faydalı bir servistir.

iş bankası internet bankacılığı şifresi alma
iş bankası internet bankacılığı şifresi nasıl alınır

Ülkemizde bulunan birçok banka, internet bankacılığı servislerini neredeyse her hafta güncelliyor ve bizlere fayda sağlayacak tüm eklemeleri yapıyorlar. Giderek gelişen internet bankacılığı sayesinde bankanın size sunduğu tüm hizmetlerden yararlanabilirsiniz. “İşcep’i indir, işini cepte bitir” sloganıyla yola çıkan iş bankası internet şubesine giriş için sizden Müşteri Numaranız, Yabancı Kimlik Numaranız ya da TC Kimlik Numaranız istenmektedir. Yani müşteri numaranızı hatırlamıyorsanız buraya TC kimlik numaranızı girebilirsiniz.

İnternet şubesine nasıl girebilirim diyorsanız direkt olarak iş bankasının kendi sitesine girerek aşağıdaki resimde yer alan kısımdan -bireysel veya kurumsal- hesap türünüzü seçip tıklayın.

iş bankası internet bankacılığı giriş ekranı
iş bankası internet bankacılığı giriş ekranı

Daha sonra elinizde herhangi bir şifre bulunmadığını düşünürsek buraya tıklayarak iş bankası anında şifrenizi TC kimlik numaranız ve cep telefonu numaranız sayesinde kısa sürede alabilirsiniz. Karşınıza çıkan ekranda hesabınızın türüne göre seçimi yaptıktan sonra iki kutucuğu bilgileriniz ile doldurup doğrulama kodunu girdiğiniz ve devam tuşuna bastığınızda telefonunuza internet bankacılığına giriş yapabileceğiniz şifreniz gelecektir. Bu sayede iş bankası internet bankacılığı şifrenizi öğrenmiş olacak ve size sunulan iş bankası internet şubesi servislerinden faydalanacaksınız.


İş bankası’nın internet bankacılığı örnek olarak gösterilebilecek sistemler arasında yer alıyor. Kullanıcı dostu arayüzü sayesinde iş bankası internet bankacılığı kullanarak havale-eft gibi işlemlerinizi çok kısa sürede gerçekleştirebiliyorsunuz. Faturalarınızı, vergi borcunuzu hatta trafik cezalarınızı dahi kısa sürede ödeyebilmektesiniz.

Bu yazımızı da burada noktalıyoruz. Eğer iş bankası internet bankacılığı şifresi almakta sorun yaşıyorsanız yorumlardan bizlere sorunu iletin elimizden geldiğince yardımcı olalım.

İş Bankası Web Bankacılığı

İş Bankası web bankacılığı hizmetleri sayesinde 7 gün 24 saat, kesintisiz olarak bankacılığın çeşitli işlemleri gerçekleştirilebilmekte, ödemeler takip edilebilmekte ve tüm bu işlemler hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. İş Bankası’nın web bankacılığı aracılığı ile gerçekleştirilebilecek olan işlemler genel olarak şunlardır:

  • Söz konusu hesap ile ilgili olarak yaşanan tüm gelişmeler Bildirim bölümünde takip edilebilmektedir
  • Borsa İşlem Platformu aracılığı ile ücretsiz olarak canlı borsa verileri izlenebilmektedir
  • Güvenilir bir şekilde havale, EFT gibi bankacılık işlemleri gerçekleştirilebilmektedir
  • İnternet şubesi teması kişilerin istekleri doğrultusunda özelleştirilebilmekte ve kolaylıkla para transfer işlemleri gerçekleştirilebilmektedir
  • Fırsatla uygulamasına katılım sağlanması ile bankanın resmi internet sitesinde bulunan sosyal medya uygulamaları ile eşleşme yapıldığında özel kampanyalardan yararlanılabilmektedir

İş Bankası web bankacılığı; bireysel ve ticari hesaplar tarafından kullanılabilmektedir. İş Bankası’nın bireysel internet şubesine giriş yapılabilmesi için öncelikle bireysel kullanıcılarının cep telefonu numaralarının sisteme kayıtlı olması gerekmektedir. Daha sonra hesaba ait olan müşteri numarası ya da TC kimlik numarası ve müşteri şifresi ile birlikte giriş yapılabilmektedir. İş Bankası’nın ticari internet şubesinin kullanılabilmesi için ise ticari müşteri numarası, kullanıcı kodu, ticari şifre ve tek kullanımlık şifre ile giriş işlemleri yapılabilmektedir. İş Bankası’nın ticari web bankacılığının kullanılması ile; hesap bilgisi görüntüleme, EFT, havale, anında kredi başvurusu, SGK ödeme talimatı verme, Gümrük Vergisi ödeme ve sorgulama, POS başvurusu yapabilme gibi işlemler gerçekleştirilmektedir.

İlgili İçerikler

Yazar hakkında: vedoza

Bir yanıt yazın